Chiar daca esti un contender sau un multiplu campion in sportul pe care il practici sau pur si simplu un te atrage ideea de a practica sporturi de contact Kempo-ul este o arta demna de a fi luata in considerare. Complexitatea numarului de discipline pe  care acest sport il ofera , puternica sustinere a comunitatii create in jurul acestui sport, prestigiul evenimentelor  de anvergura mondiala cat si disponibilitatea echipamentului pentru antrenament si ring  sunt factori pe care orice sportiv ar trebui sa ii ia in considerare.

       Iata cateva aspecte ale Kempo-ului care iti vor demonstra ca practicarea acestei discipline te va face sa cresti ca sportiv si sa iti imbunatatesti tehnica in diverse stiluri de lupta, atuuri care vor ajuta sa devii campion in ring sau pe saltea.

O arta mai veche decat Templele Shaolin

Desi multi cred ca artele martiale isi au originile in Templele

Shaolin  istoria acestora este mai veche.

Templul in sine dateaza din secolul 3 dar exista dovezi ale

existentei  unor indivizi precum Hwa Tuo care practicau o forma de

medicina bazata pe exercitii inspirate din  miscarile a 5 animale:

tigrul, ursul, maimuta ,barza si cerbul ca o forma de vindecare.

Acesta relatie puternica intre miscarile animalelor si cele din artele

martiale s-a pastrat pana astazi in lumea sporturilorde contact.

 

Da Mo (Bodhidharma)

da moIn 527 AD un calugar Indian numit Da Mo a sosit la

manastire.Desi initial nu i-au acordat accesul fiind considerat un

strain, calugarii l-au primit in cele din urma in randurile

lor.Fiind insusi razboinic al Castei Ksatriva de-a lungul anilor

Da Mo a dezvoltat impreuna cu calugarii  o serie de  exercitii

bazate pe combinatii intre miscarile fizice si controlul

respiratiei pentru a ii ajuta cu problemele de sanatate. 

Cele trei tehnici de baza dezvoltate de Da Mo sunt:

  • ·         Ye Gun Kung-exercitii concepute sa dezvolte forta fizica prin lucrarea tendoanelor

    ·         Sai Choi Kung- arta purificarii(corp-minte)

    ·         Sime Kung-meditatie care combina miscari cu perioade de stationare antrenadu-l pe cel care o practica sa isi imbunatateasca echilibrul ,coordonarea si viteza

O disciplina complexa care formeaza sportivul modern

 

Fie ca vrei sa practici MMA, Jiu Jitsu, Kickbox sau chiar Box, Kempo este disciplina care iti va oferi diversitatea, agilitatea si autodisciplina atat de necesare sportivului pus in fata provocarilor lumii competitive a sporturilor de contact.

Ca demonstratie iti oferim elementele de baza ale Kempo-ului pentru a te lasa sa decizi de unul singur daca varietatea cestei discipline se ridica la standardele pe ca ti le impui si ti le impune sportul pe care ai decis sa il practici:

·         Shaolin Kung Fu:reprezinta “coloana vertebrala” datorita loviturilor circulare de pumn si de picior

·         Karate care ii aduce disciplinei miscarile liniare si unghiulare care adesea rezulta in atacuri explozive

·         Kenpō pentru amestecul de lovituri mai puternice sau mai slabe creind astfel combinatii puternice

·         Chin Na,Jiu Jitsu si Lupte Mongole: antreneaza adversarul in diverse forme de lupta corp la corp cum ar fi prinderea, blocarea sau proiectarea adversarului

 

Kempo in Romania

 

Datorita Shihan Amatto Zaharia, presedintele Federatiei Romane de Kempo aceasta disciplina  are o puternica prezenta in scena sporturilor de contact din tara noastra.

                Shihan Amatto  are un palmares impresionant fiind multiplu campion european si mondial, Maestru Emerit al Sportului care insusi practica Karate inca din 1978 sub indrumarea a doi mari maestirii Sensei Jumuga si Sensei Radu Lucian.Deasemea domnia sa detine Centura Neagra 1 dan Free Style Karate obtinuta in 1984 la Budabesta.

                Eforturile depuse de Shihan Amatto Zaharia  impeuna cu Federatia  Romana de Kempo au asigurat ca astazi tu ai la dispozitie peste 20 de cluburi sportive afiliate Federatiei si care detin sectii de Kempo.

                Popularitatea acestei discipline a format o puternica comunitate de sportiva iar, in cazul in care te decizi sa practici acest sport,  vei fi antrenat si te vei antrena alaturi de mari campioni in diverse discipline ale sporturilor de contact atat din Romania cat si international.

                Ca sa iti faci  o idee despre performanta si disciplina si profesionalismul generate de aceasta disciplina iti oferim cateva exemple de sportivi cau care vei avea ocazia sa te intalnesti cand mergi la antrenamentele de Kempo:

amatto_zaharia

           Amatto Zaharia  multiplu campion european si mondial , Maestru Emerit al Sportului  ,  a inceput practicarea sporturilor de lupta in anul 1978 , prin practicarea intensiva a Judo-ului ( sub indrumarea lui Sensei Viorel Mihaila – CS Dinamo Bucuresti) si Box-ului ( sub indrumarea maestrilor Giju Nicolae si Gheorghe Fiat – CS Steaua Bucuresti)  . In perioada imediat urmatoare a inceput practicarea Karate—ului cu Sensei Jumuga  ( Casa de Cultura Turturele / T4 ) iar mai apoi cu Sensei Radu Lucian ( Casa de Cultura Universal Club ) . In 1984 , dupa 6 ani de practica intensiva , obtine Centura Neagra-1 Dan , examen sustinut in Budapesta – Ungaria, eveniment la care a participat in calitate de invitat si maestrul Furko Kalman .
Castigator numeroase turnee internationale in sisteme Full-Contact / Free-Fight .

     Datorita performantelor sportive exceptionale  este invitat in Japonia unde sta la pregatire 3 luni la sfarsitul carora participa la Open Karate Kempo Cup -Tokyo unde castiga toate cele 6 meciuri disputate in sistem Free Fight Karate Kempo .
     Este numit de catre Kancho Yoshiji Soeno reprezentantul oficial al WKA SHIDOKAN
 in Romania .
      Amatto Zaharia se situeaza  pe prima pozitie in ultimul clasament statistic pe federatii editat de ANST .

Sanda Zaharia: Centura neagră – 5 Dan Kempo  multiplă campioana naţională, multiplă campioană 

Arbitru internaţional categoria  A Sanda Zaharia a început practicarea Kempo-ului la vârsta de 12 ani O sportivă cu o voinţă de fier, dar şi cu un caracter extraordinar, Sanda Zaharia a rămas singura sportivă din grupa de copii în care aceasta a fost înscrisă la începutul anului 1990, care a continuat antrenamentele, ajungând ca după ani de zile să urce pe cele mai înalte trepte ale clasamentelor naţionale şi internaţionale.

yanis

 

Yamato Zaharia:

A primit ca trofeu steagul legiunii Fight 4U Club. Zaharia este fiul președintelui Federației Române de Kempo, Amatto Zaharia. mirel dragan

Mirel Dragan

  Categoria 75 de kilograme, a cucerit de două ori titlul de campion mondial în anii 2014, la Budapesta (Ungaria) și în 2015 în Antalya (Turcia) și un titlu european în 2015. Din 2012 este maestrul emerit al sportului.

De asemenea, sensei Mirel Drăgan este multiplu campion național.catalin bodirla

Catalin Bodirla 

Multiplu campion mondial, european şi naţional Kempo, multiplu campion naţional Wushu, medaliat cu bronz la Campionatele Europene de Wushu.
Gale Pro: meciuri în sistem K1, Wushu-Santa Pro şi MMA (peste 25 de meciuri)
Maestru emerit, medaliat cu Ordinul Meritul Sportiv de către Preşedintele României, Traian Băsescu.