Indiferent ca esti un luptator cu experienta sau esti unul care ia parte la primele antrenamente de kickbox trebuie sa intelegi care sunt criteriile dupa care sa aleg perechea de tibiere de Kickbox potrivite.

Echipa Knockout iti vine in ajutorul tau cu acest ghid in care sa afli pas cu pas cum sa iti alegi corect tibierele de kickbox pentru ca tu sa fi cat mai protejat de loviturile adversarilor din ring.

Incepatorii in sporturile de contact trebuie sa aiba mai mare grija de corpul lor pana se obisnuiesc cu loviturile adversarilor si pana ce capata experienta. Echipa noastra te ajuta cu sfaturi utile in alegerea celor mai bune tibiere de kickbox pentru ca tu sa ai nivel ridicat de protectie.

ghid alegere tibiere Kickbox

O pereche foarte buna de tibiere este un must have pentru orice luptator care vrea sa ia parte la sesiuni dure de sparring si sa isi creasca rapid nivelul de protectie. Cand vrei sa alegi aceste tipuri de produse tine cont de grosimea lor, aici ne referim la tibierele din piele naturala sau artificiala, dar si la cele de tip ciorap.

Spuma tibierei trebuie neaparat sa acopere tibia dar si partea de sus a degetelor piciorului, iar inchiderea sa fie cat mai bine realizata - de obicei in 2 puncte. Trebuie ca tu sa te poti misca in voie si sa te simti confortabil.

Sunt mai multe modele de tibiere din care sa poti alege - aici ne referim la cele stand-up care sunt cel mai des intalnite la luptatorii de Muay Thai si Kickboxing. Acestea vin cu inchidere Velcro si au spuma de calitate ridicata pentru a dispersa cat mai bine socul loviturilor adversarilor sau partenerilor de sparring. Chiar daca ofera cel mai ridicat grad de protectie, trebuie sa stii ca aceste tibiere nu iti ofera asa multa mobilitate fiindca sunt mari si sunt mai grele.

Cand vrei sa alegi tibierele ideale trebuie neaparat sa vezi daca ele sunt destul de mari pentru tine.