Cum să-ți amenajezi o sală de sport acasă?

Dacă vrei să te antrenezi acasă, îți oferim astăzi o serie de sfaturi-cheie pentru amenajarea unui spațiu dedicat mișcării. Un astfel de loc trebuie să permită parcurgerea programului pe care îl urmezi, astfel încât să fii eficient chiar și atunci când efectuezi astfel un antrenament. De la cele mai bune echipamente la modul în care organizezi și întreții această sală de acasă, articolul îți explică detaliat cele mai importante aspecte de care trebuie să ții cont. În funcție de spațiu, buget sau specificul antrenamentelor realizate, poți amenaja cu un minim de efort cea mai potrivită sală de sport pentru nevoile tale. 

Alege sporturile de contact vrei sa desfășori în sala de acasă 

Este important să fii realist cu privire la tipul de activitate sportivă pe care o poți realiza în spațiul casei, pentru a alege apoi echipamentul de care ai nevoie pentru a te antrena. Pentru început, ia în considerare obiectivele tale și stabilește lista cu sporturi de contact, precum și specificul antrenamentelor. Una dintre cele mai importante reguli, atunci când amenajezi o sală de sport acasă, este să nu îți supraestimezi abilitățile. Astfel, te vei bucura de cea mai bună experiență și rezultate pe măsura așteptărilor.

În plus, atunci când îți creezi propriul tău spațiu pentru antrenament, trebuie să iei în considerare și activitățile secundare, precum încălzirea sau sesiunile cardio și forță. Așadar, trebuie să construiești încă din această etapă un program de antrenamente și activități sportive, pentru a estima apoi cu mai multă simplitate spațiul de care ai nevoie. Toate aceste lucruri sunt esențiale pentru a te bucura de confort, libertate de mișcare și distracție în sala ta de sport acasă. 

Găsește un spațiu adecvat pe care să-l amenajezi ca sală de sport 

Pentru amenajarea unei săli de sport acasă, este important să găsești un spațiu potrivit. Caută un loc unde în care să nu existe prea multe obiecte ce ar putea fi o barieră între obiectivele setate și antrenamentele tale. Lumina naturală este esențială, așadar, asigură-te că încăperea aleasă nu este privată de aceasta, pentru a te menține motivat și energic, pe întreg parcursul antrenamentelor tale.

De asemenea, zona respectivă trebuie să fie simplu de transformat din spațiu pentru antrenamente în loc de relaxare, în cazul în care îți dorești acest lucru. Dacă dorești, poți lua în considerare adăugarea unui sistem audio, pentru a te bucura de muzica preferată sau podcast-uri în timp ce faci exerciții. Când îți amenajezi sala ta de sport acasă, asigura-te că vei avea destule spații de depozitare pentru accesoriile echipamentului, imbracamintea utilizata și alte obiecte personale. Mobila compacta și rafturi suspendate pentru depozitarea echipamentelor sunt o opțiune excelentă, în cazul un spațiu restrâns. 

sala de box la tine acasa

În cele din urmă, dacă suprafața disponibilă îți permite acest lucru, decorează acest spațiul pentru a te simți motivat și relaxat, de fiecare dată când începi o nouă serie de antrenamente. Adaugă elemente de decor precum oglinzile, plantele vii sau imaginile care te inspiră și îți pot aduce aminte de scopurile tale!

Investește în echipament adecvat pentru sporturi de contact

Cele mai potrivite echipamente de sală au preturi de achiziție foarte avantajoase, sunt realizate din materiale durabile și îți permit să acoperi fără probleme un program de antrenamente complet, la fel cum ai face-o într-o locație din oraș. La noi pe site găsești acum o gamă variată de dotari pentru sala de acasă: 

  • saltele Tatami de diferite dimensiuni;

  • modele variate de coarda pentru sărituri;

  • saci de box și accesorii pentru montarea lor; 

  • mingi mexicane, palmare și saci Aqua; 

  • bețe pentru practicarea artelor marțiale;

  • perne de perete și protecții pentru corp;

  • frânghii de anduranță și mingi medicinale;

  • + o mulțime de alte dotări pe care tă invităm să le descoperi pe site.

Este esențial să te asiguri că alegi echipamentul corespunzător pentru specificul activităților fizice, astfel contribuie activ la atingerea unui randament îmbunătățit. De exemplu, dacă vrei să incluzi în rutina de antrenamente serii de exerciții cardio, coarda pentru sărituri sau manusile de box pentru shadowboxing trebuie trecute pe lista de cumpărături.

Dacă vrei să lucrezi musculatura, vei avea nevoie de greutăți, iar pentru abdomene clasice și alte exerciții executate la sol, o saltea de fitness îți va oferi sprijinul potrivit. Asigură-te că realizezi alegeri de echipament pentru sala de acasă bazate pe o informare corectă, pentru a avea garanția că se pot raporta la nevoile tale.  Asigură-te că nu cumperi mai mult echipament decât ai nevoie și ca dispui de spațiu suficient pentru a-l depozita corespunzător, după utilizare. 

5. Menține sala pentru antrenamente curată și ordonată

Utilizarea produselor speciale pentru curățarea echipamentului sportiv este importantă pentru a preveni răspândirea bacteriilor și a altor microbi. Aceste produse conțin adesea ingrediente care elimină în mod eficient transpirația, murdăria și mirosurile neplăcute. În plus, produsele sunt delicate cu materialele folosite pentru fabricarea echipamentelor sportive, precum și cu suprafețele echipamentelor utilizate.

Organizarea echipamentului sportiv reprezintă un factor esențial pentru a-ți menține motivația de a te antrena acasă. În cazul soluțiilor de dimensiuni reduse, cumpără recipiente speciale pentru depozitare, astfel încât să poți așeza la locul lor după fiecare antrenament. De asemenea, poți achiziționa și un mic dulăpior sau câteva rafturi, care să permită stocarea altor produse care pot fi utile: suplimentele, un kit de prim-ajutor, baxurile cu apă etc.

cum sa amenajezi sala de box

Regulile de igienă personală sunt, de asemenea, importante pentru păstrarea sălii de sport la un nivel al curățeniei. Acestea includ: spălarea mâinilor înainte și după antrenamente; curățarea regulată a suprafețelor; utilizarea unui prosop separat pentru fiecare persoană care utilizează echipamentele din sala ta de sport. Este important că toată lumea să se conformeze acestor reguli, pentru a preveni răspândirea bacteriilor și a altor microbi printre membrii familiei.

Amenajarea unei săli de sport acasă poate fi o modalitate excelentă pentru a parcurge rutina proprie de antrenamente, astfel încât să obții cele mai bune rezultate. Pașii necesari pentru a-ți amenaja o sală de sport acasă sunt relativ simpli: determina ce fel de activități fizice vrei să desfășori, găsește un spațiu adecvat pentru aceste nevoi, investește în echipamentul potrivit și asigură-te că menții apoi curățenia și ordinea. Echiparea corespunzătoare a unei săli de sport acasă îți oferă mai toate avantajele de care te bucuri într-o locație din oraș, cu un minim de efort și contra unor costuri ce se pot amortiza într-un timp relativ scurt.

Intră acum pe site și adaugă în coșul de cumpărături tot ce ai nevoie pentru acest proiect.


Va rugam sa retineti ca comentariile trebuie aprobate inainte de a fi publicate

Acest site este protejat de reCAPTCHA și se aplică Politica de confidențialitate și Condițiile de furnizare a serviciilor Google.