Cele mai bune manusi de box - Ghid de alegere


Boxul este unul dintre sporturile complexe si complete, il apreciaza sportivii de performanta si, in general, iubitorii de miscare din intreaga lume. Pentru ca vorbim despre un sport de contact, la box ai nevoie de manusi adecvate, care sa puna in valoare forta si precizia loviturilor.


Cum alegi cele mai bune manusi de box pentru antrenamente? Descopera, din articolul nostru, care sunt criteriile dupa care sa te ghidezi pentru a achizitiona manusile de box potrivite, care vor face diferenta dintre un antrenament de calitate si unul executat incorect.

De ce ai nevoie de manusi de box de calitate?

Ai nevoie de manusi de box pentru antrenamente? Orienteaza-te catre modele de calitate, care sporesc calitatea antrenamentului si ofera randament superior. Daca alegi o perechea nepotrivita de manusi, vei fi incomodat in timp ce boxezi si te poti rani. Manusile trebuie sa fie confortabile, confectionate din materiale de calitate si sa aiba marimea potrivita.

Cum achizitionezi manusile de box potrivite?

In orice sport, alegerea echipamentului reprezinta un pas extrem de important, pentru ca are rol de protectie si confort. In cazul manusilor de box, ai nevoie de elemente din materiale de calitate si de marime adecvata.


Cand probezi manusile de box, acestea trebuie sa fie bine fixate pe mana. Marimea reprezinta principalul factor de care trebuie sa te ocupi in cazul manusilor. Aceasta variaza de la 6oz pana la 16oz si se alege in functie de greutate, dar si de inaltime si de circumferinta pumnului.


Inaltimea si greutatea corpului sunt usor de aflat. Totusi, trebuie sa determini corect circumferinta pumnilor, cu ajutorul careia vei afla care este marimea ideala pentru manusile de box. La fel de important este si sistemul de inchidere a manusilor de box, care te ajuta sa te antrenezi corect in orice competitie.

Cate tipuri de manusi de box exista?

Din fericire, exista o gama variata de manusi de box din care poti alege, in functie de tipul de antrenament. Iata care sunt cele mai cunoscute dintre ele:

  • Manusile de box pentru antrenamentul la sac sunt manusi usor de recunoscut. Sunt create special pentru antrenamentul la sac, dar pot fi folosite pentru orice tip de antrenament de box. Referitor la design, manusile pentru antrenamentul la sac nu au multa umplutura in zona incheieturilor degetelor, astfel incat sa simti mai bine loviturile si sa te obisnuiesti cu impactul. Mai mult, aceste manusi protejeaza pielea si impiedica aparitia ranilor, insa nu sunt potrivite pentru competitii profesioniste.
  • Manusile de box pentru incepatori au mai multa captuseala și sunt potrivite atat pentru antrenament corp la corp, cat si pentru sacul de box.
  • Manusile de box pentru antrenamentul cu o persoana au extra captuseala, pentru a te proteja pe tine si pe partener. Sunt numite si sparring gloves, avand aceeasi dimensiune ca manusile de antrenament.
  • Manusile de box pentru competitii sunt disponibile in doua variante - manusi pentru amatori si manusi pentru profesionisti. Daca esti boxer amator dar vrei sa participi la competitii, poti alege manusile profesionale, care-ti ofera confort sporit si protectie suplimentara la nivelul mainilor. In cazul acestor manusi, captuseala este ferma si asigura precizia loviturilor. De regula, manusile de box pentru profesionisti au un sistem de inchidere cu siret.
  • Nu in ultimul rand, se fac remarcate si manusile de box Muay Thai, un sport care difera de boxul obisnuit. Aceste manusi au o captuseala mai bine distribuita si asigura flexibilitate in prindere.

De ce alte criterii poti tine cont cand alegi manusile de box?

Exista si alte criterii pe care sa le iei in calcul atunci cand vrei sa achizitionezi o pereche de manusi de box.

  1. Sistemul de inchidere. Poti opta pentru variante de manusi cu siret, cu Velcro sau hibride.

Manusile de box cu siret leaga ambele parti ale manusii si se strang prin fixare sigura pe mana. Incheieturile sunt captusite iar manseta manusilor este mai lunga, pentru a asigura o fixare mai buna pe brat.

Manusile de box cu inchidere Velcro se fixeaza cu ajutorul unei benzi de diferite forme si dimensiuni, care asigura un nivel optim de protectie si suport. La acest tip de inchidere nu ai nevoie de ajutor pentru a-ti pune manusile de box. Opteaza pentru un material bun al manusilor, care nu-si pierd eficienta in timp.

Manusile de box hibrid contin o fixare cu siret si o banda cu Velcro, fiind alese in special de profesionisti acestui sport.

  • Dimensiunea. Dimensiunea manusilor de box este aceeasi ca a articolelor vestimentare, de la S la L. Totusi, indiferent de model, este indicat sa probezi manusile, pentru a vedea daca te simti confortabil. Manusile nu trebuie sa fie prea stramte, dar nici sa iasa din mana. Gasesti si modele de manusi pentru femei si copii, care au un nivel de flexibilitate ridicat.
  • Greutatea. Cu cat manusile sunt mai grele, cu atat contin mai multa captuseala, care ajuta la amortizarea loviturilor. Modelele de manusi pornesc de la 227 de grame si se folosesc in competitiile pentru profesionisti. Manusile mai grele sunt folosite in antrenamentele pentru amatori sau in cele de viteza.
  • Materialul. De cele mai multe ori, manusile de box sunt confectionate din piele si vinil.
  • Daca vrei sa alegi cele mai ieftine variante de manusi de box de pe piata, te poti indrepta catre modelele din vinil. Aceste modele sunt preferatele incepatorilor, deoarece ofera confort si sunt durabile. Cu toate acestea, mainile se incalzesc destul de mult in manusile de vinil si este dificil sa impiedici transpiratia. Manusile din vinil se folosesc mai degraba la antrenamente, pe termen scurt si nu intr-o competitie.

    Spre deosebire de manusile din vinil, cele din piele naturala au un pret ridicat dar ofera cea mai buna calitate. Manusile din piele se pliaza perfect pe mana si se fixeaza excelent, oferind siguranta si confort in timp ce boxezi.

  • Producator. Alege manusi de box de la branduri cu renume, pentru a evita sa te ranesti. Gasesti manusi de box online pe care le poti returna fara probleme, in cazul in care nu ai comandat marimea potrivita sau modelul preferat. 
  • Tine cont de toate aceste criterii inainte sa achizitionezi o pereche de manusi de box, pentru a face alegerea optima!




    Va rugam sa retineti ca comentariile trebuie aprobate inainte de a fi publicate

    Acest site este protejat de reCAPTCHA și se aplică Politica de confidențialitate și Condițiile de furnizare a serviciilor Google.