Antrenament sală vs acasă: Cea mai bună variantă pentru practicarea MMA


MMA (Mixed Martial Arts) este un sport de contact ce cunoaște o popularitate uriașă în rândul practicanților amatori. 


De ce aleg oamenii MMA, ca opțiune pentru nevoia de sport din timpul liber? Motivele sunt multiple: dezvoltarea armonioasă a corpului, socializarea cu alți pasionați ai acestui sport, dobândirea unui tonus mental foarte bun, îmbunătățirea sistemului cardiovascular, învățarea unor tehnici de autoapărare etc. 


Cu toate că varianta antrenamentului în sală este mai simplu de argumentat, din punct de vedere al beneficiilor, ne-am propus să găsim și o serie de avantaje ale practicării MMA acasă, în cazul în care în orașul tău nu există sală de antrenamente, ori aceasta este în continuare închisă, din cauza pandemiei. 


Beneficii ale antrenamentului MMA la sală 

Dacă ești un practicant începător de MMA, cea mai sigură și rapidă soluție prin care poți învăța corect modul în care se realizează un antrenament specific acestui sport ține de mersul la sală. Mizează pe această variantă de antrenament, deoarece apropierea de oameni la fel de pasionați ca tine de MMA garantează o serie de beneficii clare. Iată care sunt acestea: 

La sala de antrenamente înveți corect practicarea MMA-ului

    Unde în altă parte, dacă nu la sală, poți începe cu dreptul practicarea acestui sport de contact? Contra pachetului pe care îl achiți la începutul perioadei de pregătire, un antrenor te va învăța (fie individual, fie la nivel de grup) bazele luptelor la sol, conceptul de sparring, antrenamentele pentru mușchi specifice MMA, dar și din ce este format echipamentul complet al unui practicant amator: manusi MMA, sort MMA, tibiere, proteza dentara etc   

    La sala de antrenamente înveți corect cum te încălzești 

      Încălzirea  este o etapă extrem de importantă a unui antrenament de MMA. Această pregătire a corpului presupune mișcări specifice fiecărei zone-cheie, astfel încât să poată minimiza riscul unor accidentări nedorite. La sala de antrenamente MMA, antrenorul te poate învăța cum se execută corect încălzirea și care este durata optimă a acestei prime etape, în funcție de nivelul tău de pregătire. 

      La sala de antrenamente găsești parteneri de luptă 

        Pentru că este un sport de contact, MMA-ul presupune și antrenamente de tip “1 to 1”. Fie că vă luptați la sol, fie că faceți sparring, pregătirea alături de un partener de antrenamente reproduce cu un nivel ridicat de acuratețe condițiile unei lupte în cusca de MMA. Mai mult decât atât, acest sistem de învățare a practicilor MMA, alături de un sportiv cu un nivel de pregatire asemănător, vă ajută pe amândoi să creșteți în valoare. 

        La sala de antrenamente iti poți face prieteni noi 

          Pasiunile comune pot naște prietenii, chiar și în cazul sporturilor de contact. Cei pe care îi întâlnești într-un astfel de context vin la MMA dintr-o sumă de motive cu care poți rezona foarte bine. De aceea, nu este exclus să realizezi pe parcurs că te asemeni foarte mult cu cei alături de care te antrenezi, legătura pe care o formați în timp la sala să fie benefică pentru ambele părți. 

          La sala de antrenamente ai acces la logistica potrivită 

            Unul dintre cele importante argumente “PRO sală” ține de cadrul potrivit pe care îl poți găsi într-un astfel de spațiu. MMA-ul este un sport complex, a cărui pregătire se consolidează în timp, cu ajutorul echipamentelor specifice: saci de box, perne de perete, casti de protectie, iar această listă poate continua. Vezi mai multe produse pentru antrenamentul MMA la sala pe site-ul nostru: https://knock-out.ro/ 

            Beneficii ale antrenamentului MMA acasă

            Izolarea socială cauzată de măsurile de autorități, în contextul pandemiei de coronavirus, i-a determinat pe practicanții sporturilor de contact să se adapteze în timp real, pentru a-și putea continua antrenamentele departe de sala clasică. Astfel, dupa o perioadă în care mișcarea s-a mutat într-un cadru, putem spune că există și beneficii ale acestei adaptări: 

            Acasă te poți concentra mult mai bine 

            Povesteam puțin mai sus despre posibilitatea formării unor relații interumane în sală de sport, relații ce vin la pachet, însă, cu un revers al medaliei: scăderea nivelului de concentrare asupra antrenamentului de MMA. Nu este oportun să dezvoltăm cauzele ce pot favoriza acest lucru, fiind simplu de intuit, însă vrem să adăugăm faptul ca acasă, lipsa acestor surse de distragere a atenție poate oferi mai multă valoare pregătirii tale. 

            Acasă îți poți organiza un spațiu mai performant 

            Dacă bugetul și spațiul îți permit, poți acasă o sală mult mai bine dotată, din punct de vedere logistic. Site-ul nostru îți oferă produsele de la A la Z pentru a construi propriul tău loc pentru antrenamente MMA, mai ales dacă în zona ta nu există nicio sală ce abordează în prezent această disciplină sportivă de contact. 

            Acasă salvezi mai mult timp 

            Este simplu să treci de la job la antrenament, cu simplul efortul al deplasării dintr-un spațiu în altul al locuinței. Astfel, salvezi timp pentru alte activități ce pot fi orientate către dezvoltarea ta, mentală sau fizică. În cazul antrenamentelor de MMA la sală, timpul alocat acestui tip de activitate crește din cauza unor factor precum: deplasarea și revenirea acasă, antrenamentul în grup etc. 


            Concluzii: Antrenament MMA la sală sau acasă?

            Chiar daca am fi cu toții tentați să mizăm pe prima variantă, lunile de pandemie ne-au arătat că putem fi mai flexibili decât am crede, indiferent de natura activității noastre. Așadar, nu rămâne decât să alegem cea mai buna soluție pentru noi, în privința antrenamentelor de MMA, astfel încât să simțiti cel mai ridicat nivel de valoare, conform propriilor noastre nevoi. 


            Rămâi în continuare alături de blogul nostru, pentru alte informații utile! 


            Va rugam sa retineti ca comentariile trebuie aprobate inainte de a fi publicate

            Acest site este protejat de reCAPTCHA și se aplică Politica de confidențialitate și Condițiile de furnizare a serviciilor Google.