Antrenament sac de box acasă: Beneficii, sfaturi pentru începători, produse recomandate

Pandemia i-a determinat pe luptători să se adapteze restricțiilor impuse de autorități, astfel încât să își poată continua antrenamentele de box într-un cadru cât mai apropiat celui de care au parte la sală. 


Așadar, în lunile marcate de această criză sanitară, s-a putut observa o creștere deosebită a interesului pentru: produse de antrenament la box ce pot fi comandate online, căutări în online pe zona de training și nutriție, activitatea pe zona informală (grupuri de social media și forumuri dedicate acestui tip de activitate). 


Dacă îți dorești să continui pentru o perioadă antrenamentele la sacul de box acasă, iată ce vei putea descoperi în acest articol: 


CUPRINS: 

Beneficii ale antrenamentului la sacul de box 

Antrenamentul la sacul de box: Tehnici de lucru 

Produse recomandate pentru antrenamentul la sac


Beneficii ale antrenamentului la sacul de box 

Dacă ai ales comanzi online un sac de box de pe site-ul nostru, pentru a continua seria de antrenamente specifice acasă chiar și în timpul pandemiei, faci o alegere cât se poate de inspirată. 


Motivul este unul cât se poate de simplu: acest tip de pregătire oferă o mulțime de beneficii. Iată doar câteva dintre acestea: 

Antrenamentul la sac stimulează sistemul cardiovascular

În timpul mișcărilor specifice antrenamentului la sacul de box, corpul este determinat să realizeze mișcări asemănătoare celor executate în timpul unui antrenament aerob, caracterizate prin schimbări variate de poziție. 


Mai mult decât atât, loviturile aplicate asigură componenta de antrenament anaerob, acest mix stimulând astfel sistemul cardiovascular al întregului organism. 


Pentru a atinge acest obiectiv, îți recomandăm să aplici lovituri la sac de intensitate medie, pentru aproximativ două minute. Apoi, crește treptat intervalul de timp la trei minute.  

Antrenamentul la sac favorizează creșterea rezistenței

Prin natura acestui echipament pentru box, poți lucra la puterea cu care aplici lovituri. Sacul de box îți permite să te concentrezi pe maniera în care lovești, prin utilizarea corectă a grupelor de mușchi, perfecționându-ți astfel tehnica de lovire. 


În timpul antrenamentului la sacul de box, cei mai solicitați mușchi sunt: mușchii brațelor, mușchii din zona umerilor, mușchii spatelui, precum și cei din dreptul taliei. 


Secundar, mușchii picioarelor vor efectua efortul necesar pentru a susține corpul în schimbările bruște de poziție fata de sac.  

Antrenamentul la sac îmbunătățește coordonarea 

Tehnicile specifice acestui tip de antrenament îți permit, de asemenea, să rafinezi nivelul de coordonare membre-ochi, indiferent de poziția pe care o adopți față de sacul de box, sau de intensitatea loviturilor aplicate la diferite înălțimi. 


Afla mai mai multe, accesând următorul articol de pe blogul nostru: 6 beneficii ale antrenamentului la sacul de box. 

Antrenamentul la sacul de box: Tehnici de lucru 

Sursa foto: https://imgur.com/YmkexBj via Shutterstock 


Dacă vrei să obții rezultate notabile, ca urmare a pregătirii acasă la sacul de box, ține cont de următoarele tehnici de lucru pe care ți le recomandăm puțin mai jos: 

Sacul de box se lovește, nu se împinge

Loviturile corecte la sacul de box trebuie să aibă un caracter percutant, nicidecum unul de împingere. Corectarea acestei erori favorizează asumarea unei tehnici optime de lovire. 

Coatele sunt mereu poziționate pe lângă corp 

Se lucrează la sacul de box cu poziție relaxată a corpului, adoptându-se o gardă clasică de box: coatele sunt menținute în permanență cât mai aproape de corp, pentru a-ți antrena și poziția defensivă, chiar dacă antrenamentul este construit într-o pondere însemnat în jurul ofensivei. 

Intensitatea loviturilor este medie spre ridicată

În cazul începătorilor, antrenamentul la sacul de box are rolul de a consolida coordonarea membrelor și aplicarea corectă a loviturilor. Așadar, loviturile trebuie să aibă o intensitate medie, ce favorizează astfel evitarea accidentărilor. 


În cazul luptătorilor cu experiență, odată cu dezvoltarea grupelor de mușchi solicitate în acest tip de pregătire fizică (mai ales, în cazul sportivilor de performanță) loviturile la sacul de box pot avea și o intensitate ridicată, atât timp cât se utilizează echipamentul corespunzător de lucru, iar încălzirea a fost realizată în mod corespunzător. 

Produse recomandate pentru antrenamentul la sac

În cazul antrenamentului la box acasă, acest tip de pregătire fizică implică utilizarea propriului echipament, pe care îl poți comanda online de pe https://knock-out.ro/


  • Saci de box
  • Manusi de box
  • Bandaje de box
  • Sort de box

  • Acestea, dar și multe alte produse pentru antrenamentele de acasă din perioada lunilor de distanțare socială, pot fi comande online chiar acum de pe site-ul nostru. 


    Pentru orice informație suplimentară, privind modalitățile de plată, livrarea sau recomandările de produs, nu ezita să ne ceri oricând sfatul! 


    Va rugam sa retineti ca comentariile trebuie aprobate inainte de a fi publicate

    Acest site este protejat de reCAPTCHA și se aplică Politica de confidențialitate și Condițiile de furnizare a serviciilor Google.