6 beneficii ale antrenamentului la sacul de box

Sacul de box este folosit în lumea întreagă atât de sportivii profesioniști, cât și de cei amatori, dar și de persoanele obișnuite ce fac mișcare pentru a-și îmbunătăți condiția fizică și starea de sănătate. Este un sac din piele naturală sau artificială (vinilin), care cântărește, de obicei, între 20 și 50 de kilograme. Lovirea unui sac de box este solicitantă din punct de vedere fizic și reprezintă un adevărat test de rezistență. 


Pentru un echipament relativ simplu, sacul de box are numeroase avantaje. Fie că este vorba de un antrenament cardio, pentru dobândirea sau îmbunătățirea abilităților de autoapărare sau pentru mărirea masei musculare, acesta este foarte util în orice casă sau sală de fitness. Citește mai departe pentru a afla care sunt beneficiile principale ale sacului de box.

1. Îmbunătățirea rezistenței cardiovasculare (antrenament aerobic)

Antrenamentul la sacul de box ajută la îmbunătățirea funcționării sistemului cardio-respirator. Simpla mișcare în jurul sacului în timp ce îți schimbi poziția corpului echivalează cu un antrenament aerob. Loviturile în sacul de box vor adăuga elementul anaerob sesiunii de antrenament. Pentru a te bucura de acest beneficiu, este necesar să te antrenezi (lovituri în sac și mișcare în jurul acestuia, la intensitate ridicată) pentru cel puțin doua minute și să crești, treptat, timpul către trei minute.

2. Devii mai puternic

Sacul de box a fost creat pentru a-i ajuta pe boxeri să lovească cu mai multă putere. Echipamentul îți creează oportunitatea perfectă pentru a te concentra în folosirea cât mai multor mușchi, pentru a te asigura că folosești o tehnica corecta de lovire și, indiferent de intensitatea cu care lovești, sacul nu lovește înapoi. Mușchii umerilor, brațelor, spatelui, pieptului și taliei sunt cei mai solicitați în antrenamentul la sacul de box. De asemenea, îți vei folosi și picioarele atunci când lovești sacul cu genunchii și te miști în jurul acestuia. 

3. Îmbunătățirea coordonării

Diferitele exerciții la sacul de box te vor ajuta să-ți îmbunătățești coordonarea. De exemplu, atunci când stai pe vârfuri și îți transferi greutatea de pe un picior pe altul în timp ce execuți loviturile, îți folosești mușchii abdominali care contribuie la menținerea stabilității întregului corp.




4. Îmbunătățirea tehnicilor de box

Este firesc ca antrenamentul la un sac de box din piele artificială sau naturală să te ajute să-ți îmbunătățești tehnicile de box, atât timp cât mișcările sunt executate conform indicațiilor specialiștilor. Este important să menții o postura a corpului corecta și relaxantă. Eschivele, mișcarea laterala, croșeele și uppercut-urile se numără printre primele tehnici de box pe care oricine le învață atunci când se antrenează. 

5. Dezvolți abilități de autoapărare

Sacul de box nu poate riposta, devenind, prin urmare, modalitatea ideală de perfecționare a tehnicii de autoapărare. Pune-ți mănușile de box și imaginează-ți că sacul este un adversar de care trebuie să te aperi. Tehnicile de autoapărare includ mișcări laterale, bob and weave, blocare cu ambele braţe și croșee. Încearcă să balansezi sacul pentru a-l transforma într-o “țintă mobilă”. Asta îl va face mai greu de lovit, mimând astfel un scenariu similar cu o situație reală. 

6. Reducerea stresului

Lovirea sacului de box este o metodă eficientă de reducere a stresului. Acest tip de antrenament necesită concentrare, forță și control. Este o activitate care te solicită fizic, iar intensitatea sa ridicată te ajută să uiți de problemele cotidiene și să te simți productiv.


Va rugam sa retineti ca comentariile trebuie aprobate inainte de a fi publicate

Acest site este protejat de reCAPTCHA și se aplică Politica de confidențialitate și Condițiile de furnizare a serviciilor Google.