5 motive pentru a practica MMA în timpul liber

 

MMA (Mixed Martial Arts) este un sport de contact ce îmbina elemente de luptă din mai multe discipline sportive: box, muay thai, BJJ (Brazilian Jiu-Jitsu), lupte, judo etc Acest sport-hibrid se bucură la nivel mondial de o popularitate uriașă, datorită spectacolului oferit în “cușcă”, bazat pe complexitatea luptei dintre doi adversari. 


UFC, Bellator sau WEC sunt competiții de MMA urmărite de fani din întreaga lume, cu susținerea unei adevărate mașinării de marketing, dezvoltate în jurul acestora. Pasiunea fanilor din România pentru luptele în octogon se manifestă și prin dorința acestora de a se înscrie la cursuri de MMA. 


Dacă vrei să faci și tu pasul către un hobby atât de dinamic precum Mixed Martial Arts, ești pe cale să iei o decizie cât se poate de inspirată. Iată de ce: 


MMA garantează o acutizare a abilităților fizice 

Cei care aleg să practice acest sport de contact dezvoltă o sumă de beneficii la nivel fizic: rezistență ridicată la efort, coordonarea excelentă dintre ochi și membre, menținerea unui echilibru din ce în ce mai bun, atât în condițiile luptelor la sol, cât și în cazul clinciurilor din picioare. După doar 6 luni de antrenamente MMA, îmbunătățirile pe care le vei câștiga, la nivel de abilități fizice, vor fi sesizabile cu ochiul liber. 

MMA este o terapie fizică pentru o minte sănătoasă

Despre MMA, mulți practicanți amatori susțin că este o formă de terapie cu efecte rapide. În cazul celor care se confruntă cu depresii puternice, respect scăzut față de propria persoană sau anxietate socială, antrenamentele de MMA (la fel ca orice alt sport de contact practicat) oferă șansa unei descărcări emoționale, dar controlate. Așadar, dacă te confrunți cu o problemă de ordin emoțional și mergi deja la psiholog, poți include în programul tău de activități terapeutice și această formă de mișcare. 

MMA permite o mai bună gestionare a crizelor 

Această disciplină de contact te ajută să te mobilizezi mult mai bine în fața unei situații cu care nu întâlnești chiar în fiecare zi: un knockout, o lovitură puternică în zona trunchiului, o încercare a adversarului de a intra în mintea ta, deoarece se cunoaște foarte bine faptul că nu doar condiția fizică te face învingător în cușca de MMA, ci și sistemul defensiv construit în jurul minții tale, protejată astfel de ofensiva la nivel psihic a adversarului (dacă urmarești UFC, știi bine cât de mult “trash talk” există înaintea fiecărei noi gale). 

MMA deschide porțile unui cerc nou social

Pasiunile comune pot naște prietenii adevărate, iar această regulă este valabilă și în cazul antrenamentelor de MMA. Cum spuneam și la începutul acestui articol, MMA este un sport ce s-a bucurat de un endorsement uriaș în ultimii ani, fiind discutat în podcast-uri dedicate acestui fenomen și chiar popularizat de staruri ce aleg să își petreacă timpul liber în sală de antrenamente: Jason Statham, Wiz Khalifa, Demi Lovato, Mario Lopez, Adriana Lima și mulți alții. La sală îți poți face prieteni noi, proveniți din alte medii sociale diferite, cu povești de viață uimitoare și exemple bune de urmat, pe care le poți adapta felului tău de a fi. 

MMA îi învață pe sportivi să piardă 

La finalul unei partide de MMA, există mereu un învingător și un învins. Cel din urmă este conștient de faptul că adversarul său a fost mai bun, reușind să domine lupta printr-o abordare mult mai eficientă decât a sa. Atunci când este făcut KO, cel care pierde este pus în fața unui adevăr de necontestat, fără niciun fel de dubiu în privința rezultatului final. Cei care practică MMA știu să se bucure de victoriile pentru care au muncit enorm, dar, mai important decât atât, știu să piardă cu demnitate. Iar acest tip de comportament îi “urmărește” și în viața de zi cu zi. 


Dacă vrei să pui pe lista ta de hobby-uri acest sport de contact, te așteptăm pe site cu cele mai bune echipamente: manusi de MMA, proteze dentare, genunchiere, sort de MMA și multe alte produse pe care le poți lua cu tine la sală. Dacă te antrenezi acasă în această perioadă, sigur ești interesat de pachetele noastre pentru pandemie, pe care le-am pregătit tuturor celor care continuă mișcarea chiar și în situații dificile. 


Va rugam sa retineti ca comentariile trebuie aprobate inainte de a fi publicate

Acest site este protejat de reCAPTCHA și se aplică Politica de confidențialitate și Condițiile de furnizare a serviciilor Google.